Tre gånger succé på VJP!

Vi är superlyckliga, hela kenneln! Tre av våra våra uppfödningar i KIZZ-kullen har i vår startat på UT eller Unghunds Test genom Jagtbrugshunde i Danmark, ett prov som genomförs enligt samma regler som det tyska VJP. Ett test där man prövar unghundarnas anlag för allsidig jakt och där det viktigaste betyget är Godkänd eller Icke Godkänd. Vi är så glada att alla tre startande erhöll bedömningen Godkänd och att alla tre därmed är kvalificerade att starta i Avelsklass, AT eller HZP till hösten. Vi tycker att det ger oss det bästa beröm som uppfödare för en ras som passar till de mindre markerna där man får ta det som kommer för dagen.

Extra glada är vi självklart för att vår uppfödning Old Fowler's Hotter Than Hell, eller Vera som hennes ägare Signe Bloch kallar henne faktiskt gick och blev Suchenzeiger den 31/3. Det är ett riktigt kvitto på att vi gjort något rätt! Suchenzeiger innebär att hunden är utsedd till dagens bästa hund och ni skall veta att långt ifrån alla blir godkända en dag som denna!

Om ni eller någon ni känner är sugna på en genomhjärtlig jaktbrukshund så har vi en tik- och en hanvalp otingade i årets kull. Föräldrar är vår egen uppfödning SEJch Old Fowler's Jessie och den Nederländske hanen NLJch, NLUch 

Tinus Jinte Basco van 't Stieckelholt. Leverans 22/4.

Tack Sacha, Signe och Helena för att ni tog er tiden att anlagstesta era hundar,

Old Fowler's Kennel, Heidi och Anders.

jessie är dräktig!


Idag har vi varit hos veterinären och konstaterat att Jessie är dräktig. Nu väntar vi bara på att lilla fröken ska lägga på sig och att det kommer riktigt fina valpar vecka 9.
 

Valpar förväntas vecka 9.

Jessie Är Champion!

Bitte är godkänd på Jaktbruksprov i unghundsklass!


Finally, At last, äntligen!

Old fowler's Jessi har kommit hem från danmark, där hon har träffat diesel v.'t arrët. Nu är förväntningarna stora...